Тенискиот турнир во Индијан Велс ќе биде откажан

Турнирот во март во Индијан Велс од Мастерс 1000 серијата во машка и женска конкуренција наскоро ќе биде откажан, објави новинарот на „Sports Illustrated“ Џон Вертхајм.

Раководствата на АТП и ВТА сега работат на адаптирање на календарите за 2021 година и минимизирање на негативните последици предизвикани од пандемијата.

Во 2020 година, Индијан Велс беше првиот откажан турнир поради коронавирус.

Back to top button
Close