Тензично во Судскиот совет –одложен почетокот на седницата за избор на нов претседател

Врие во Судскиот совет, за во 13 часот е одложена седницата којашто беше закажана за во 11 часот а на која на дневен ред беше предвидено да се избира нов претседател откако вчера дел од членовите на чело со Селим Адеми на контроверзен начин ја разрешија претседателката, Весна Дамева.

Според неофицијални информации, членовите се внатре на колегиум, но јавноста  не е повикана на седница.

Back to top button
Close