Тетова сот-Здравство и правда кај АА, вечер потпис на договорот од Таравари и Ковачевски


Денеска ќе продолжат завршните разговори за влез на АА во владата. Како што дознава „ТетоваСот“ од извори во Алијансата, првиот човек на АА Арбен Таравари и премиерот Димитар Ковачевски ќе го финализираат договорот и поделбата на ресорите што АА ќе ги преземе во коалицијата со СДСМ и ДУИ. , ДПА и Алтернатива.

Од друга страна, Портали Тетово пред неколку недели ја објави и понудата на премиерот Димитар Ковачевски до АА и Арбен Таравари.

Понудата на премиерот Ковачевски, како што дознава Тетова сот од партиски извори на АА, е дека АА треба да ги добие Министерството за здравство и Министерството за правда и двајца заменици министри доколку Алтернатива остане во владата, ако Алтернатива излезе од Владата, АА ќе добие друго министерство, на крајот Министерството за администрација.

Меѓу дирекциите што ќе ги води АА во иднина се Пензискиот фонд, Железниците, Македонска пошта, Матични книги, Државниот правобранител, не се знае дали вечерва ќе се договорат за МЕПСО бидејќи на ова инсистираше и АА.

Денеска, по завршниот состанок, мајверојатно и официјално ќе се објави договорот меѓу АА и Владата предводена од премиерот Димитар Ковачевски.

Back to top button
Close