Тим на ДЗС интервенираше за помош на повреден планински велосипедист на Баба

– Дирекцијата за заштита и спасување (ДЗС) информира дека вчера по пријава за повреден планински велосипедист на планината Баба, нивниот тим веднаш со помош на теренско возило се упатил кон местото викано „Антени“, а на повреденото лице му била пружена медицинска помош.

Повредениот е транспортиран до Здравствениот дом во Битола на понатамошно лекување.

Како што соопшти денеска Дирекцијата за заштита и спасување, во акцијата за спасување се вклучиле Министерството за внатрешни работи, Брзата помош од Битола и Дирекцијата за заштита и спасување со Тим за спасување од планина од ПОЗС- Битола.

Back to top button
Close