Тимоние: Франција ја одобри преговарачката рамка за Македонија

Емануел Макрон ја крева рампата за прва меѓувладина конференција. Франција ја одобри преговарачката рамка, потврди во интервју за ТВ 24 францускиот амбасадор Кристијан Тимоние.

Тој вели дека рамката е нивно дете и прозивод на барањата на Франција за нова методологија. Емануел Макрон кој стави вето на одлуката за преговори со Македонија, ја крева рампата за прва меѓувладина конференција. Сепак за тоа да се случи, Македонија мора да добие зелено светло од сите членки на ЕУ.

Back to top button
Close