Тодор Ношпал: Не сум во групата која се приклучила на ВМРО-ДПМНЕ

Почитувани Фродемци, како што претходно објавив дека мојата одлука да се приклучам кон Глас за Македонија нема никаква врска со другите 4 основачи на Фродем, така и сега сум должен да ве известам дека не сум во групата која се приклучила на ВМРО-ДПМНЕ.

Имено ФРОДЕМ е граѓанска инивијатива и не е партија, гормирана од 5 осмовачи, истомисленици и секој од нас има право да членува во било која партија, но ФРОДЕМ како здружение не може целосно да премине во некоја партија без договор на сите.

Тодор Ношпал

Back to top button
Close