Тотенхем во загуби од 85,4 милиони долари во претходната сезона

Англискиот фудбалски клуб Тотенхем денеска објави дека изгубиле 85,4 милиони долари во претходната сезона.

Како што се наведува, загубата настанала како последица на пандемијата на новиот коронавирус и недостатокот на приходи од продажба на билети.

Заклучно со 30 јуни, лондонскиот клуб имаше вкупен приход од 533 милиони долари во сезоната, што е за 80 милиони помалку отколку во сезоната 2018/19.

Првиот човек на клубот, Даниел Леви изјави дека Тотенхем ќе има трипати поголема загуба во тековната сезона доколку гледачите не се вратат на стадионите.

Back to top button
Close