Трајковски се повлече од трката за лидер на НСДП: Не сакам да учествувам во работата на ваков Конгрес

Трајковски се повлече Организацискиот секретар на НСДП, Кристијан Трајковски на денешниот Конгрес на кој партијата треба да избере наследник на Тито Петковски сепак не се самокандидираше, иако тоа го најавуваше.

Тој во изјава за „Фокус“ рекол дека не ја поднел кандидатурата, бидејќи не сакал да учествува во работата на Конгресот во ситуација кога предлозите за делегати не биле доставени во предвидениот рок

Повеќе

Back to top button
Close