Трансфер прозорецот во Премиер лигата ќе се отвори кон крајот на јули, а ќе се затвори во октомври

Познато е за која опција за терминот во летниот преоден рок во Англија ќе се заложат клубовите во Премиер лигата.

Според „Sky Sports“, клубовите ќе ја изберат опцијата да го отворат прозорецот на 27 јули и да го затворат на 5 октомври.

Се известува дека ќе биде одобрена и идејата за специјално продолжување на прозорецот за две недели, во кое клубовите од Премиер лигата и другите дивизии на Англија ќе можат меѓу себе да купуваат и продаваат играчи, како и да склучуваат договори за закуп.

Back to top button
Close