Три години затвор за Фарук Буки од случајот „Двојник“, условни за Весна Колевска и Бранислава Шпишиќ

Криумчар на мигранти и полицаец се бркале низ Скопје, завршиле во реката Вардар со повреда на полицаецот - МИА

– Кривичниот суд Скопје ги прогласи за виновни Фарук Буки, Весна Колевска и Бранислава Шпишиќ обвинетите во случајот „Двојник“. Обвинетиот Буки, од страна на судот е осуден на три години затвор, додека на обвинетите Колевски и Шпишиќ им изрече условни казни од една година затвор во случај да го повторат кривичното дело во следните три години.

Застапникот на обвинението Спасенка Аднонова, по објавување на пресудата предложи да се продолжи мерката притвор за обвинетиот Буки. Воедно, таа побара да продолжат и мерките за претпазливост за обвинетите Колевска и Шпишиќ .

Судењето за овој предмет го води судијката Оља Ристова.

Back to top button
Close