Три новозаразени лица со коронавирусот во Кичево

 Три нови лица заразени со коронавирусот, според денешните податоци од Министерството за здравство за коронавирусот во Кичево, со што вкупниот број на заразени со ковид-19 во оваа општина достигна на 239 лице, од кои 127 се активни, 102 се излекувани и 10 лица се починати.

-Денеска кај нас имаме тројца новозаболени лица од коронавирусот кои се лекуваат во домашни услови под надзор на нивните матични лекари и се разбира дека со во изолација, информира градоначалникот Фатмир Дехари, кој е и претседател на Општинскиот Кризен штаб во Кичево .

Тој упатува апел до сите граѓаните да се држат до препораките дадени од надлежните здравствени институции.

Back to top button
Close