Трипуновски: Одработувате да се спасите себе си и да го уништите ВМРО-ДПМНЕ

Фејсбук статус на членот на ВМРО-ДПМНЕ и дополнителен заменик министер за земјоделство Цветан Трипуновски:

– Ги гледам сега сите експерти, поранешни функционери во ВМРО-ДПМНЕ, тие знаеле како треба. Па браќа мои, ако можам така да Ве наречам, каде бевте бе Вие три години, зошто барем еднаш не излеговте и јавно да го искритикувате хибридниов режим на Заев?! Или три години убаво Ви беше, одработувавте, Ве ведеше од притвори и Ви ги заташкуваше случаите?! А Вие му враќавте услуги и му собиравте пратеници.

И додека заглавивте недолжни луѓе во затвори, да лежат, Вие се пазаревте и уште се пазарите. Па сега не само што одработувате да се спасите себе си, туку одработувате и да го уништите ВМРО-ДПМНЕ, партијата која Ве направи луѓе

Back to top button
Close