Тркалезна маса на книжевниот фестивал „ПРО-ЗА Балкан“

Во рамки на книжевниот фестивал „ПРО-ЗА Балкан“, денеска ќе се одржи тркалезна маса на тема „Литературата во време на поствистината“, на која ќе учествуваат гостите писатели и членовите на програмата „Skopje fellowship“.

Членовите на оваа програма ќе имаат средба и со претставници на Македонската асоцијација на издавачи.

Од 20 часот во Кинотеката ќе биде прикажан филмот „Устав на Република Хрватска“ од сценаристот и писател Анте Томиќ. Предвиден е разговор меѓу Анте Томиќ, Миљенко Јерговиќ и Александар Прокопиев.

Back to top button
Close