ТВ24: На 25 ноември во Скопје се отвора државен културен центар на Бугарија

ТВ24 пренесува дека на 25 ноември во Скопје се отвора државен културен центар на Бугарија, но под тоа име – затоа што е таква практиката кога станува збор за културни центри зад кои државата стои зад нив.

Инаку, во Софија, веќе со години работи државен културен центар на Македонија, изјавуваат за ТВ24 високи допломатски извори.

Оттука, овој пат не е на сила досегашната пракса на именување на контроверзни личности со фашистичко минато – како Ванчо Михајлов, Цар Борис, Фердинанд.

Back to top button
Close