Украина: Русија го затвори за пловидба северозападниот дел на Црното Море

Украинската гранична служба соопшти дека Русија го затворила за ловидба северозападниот дел на Црното Море, јавија некои светски агенции.

Присуството на бродови во оваа зона ќе се смета за терористичка закана, стоело во соопштението.

Украина вчера соопшти дека Русија удрила два трговски брода во близина на јужното украинско пристаниште Одеса, еден ден откако изврши напад врз Украина.

Back to top button
Close