Украинско МВР со предупредување до цивилите во Киев дека се водат улични борби

Украинското Министерство за внатрешни работи ги предупреди цивилите во Киев дека во главниот град се водат улични борби.

Министерството на Фејсбук објави дека на улиците на Киев се водат „активни борби“ и ги повика граѓаните да останат смирени и да бидат максимално внимателни.

Наведено е и дека граѓаните веднаш штом ќе ги слушнат сирените за опасност од воздух, веднаш да се упатат во најблискиот засолниште.

Во Киев живеат околу 2,8 милиони жители.

Back to top button
Close