Уметници протестираат пред Град Скопје, бараат директорот на МКЦ да биде избран со конкурс

Група уметници се собраа да простестираат пред бараките на Град Скопје во знак на, како што велат, поддршка на Младинскиот културен центар.

Групата бара новиот директор да биде избран со конкурс.

Тие велат дека протестираат поради намалувањето на програмскиот буџет за МКЦ од страна на Градот.

Според нив, буџетот кој изнесувал 8,4 милиони денари во минатата година, оваа година е намален на 2 милиони денари.

фото: 24инфо

Back to top button
Close