Уметник во Сиднеј со илјадници голи статисти ја подига свеста за рак на кожата

„Мислам дека тоа е достојна причина и ми се допаѓа да се соблечам на плажата Бонди“, додава тој.

Голотијата обично е забранета на плажа, но беше спроведена посебна легислатива за да се дозволи фотографирање. Оние кои учествуваа мораа да бидат целосно облечени до 10 часот за да избегнат парична казна, според The ​​Guardian.

На Туник не му е непозната голата фотосесија. Во 2010 година, тој собра 5.000 голи Австралијци пред Операта во Сиднеј во прослава на сиднејскиот геј и лезбејка Марди Грас, претходно објави Ројтерс.

Извор: Независен

Back to top button
Close