Љупчо Пренџов избран за претседател на Комисијата за политички систем

Избрани членовите и замениците на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците, со која ќе претседава Љупчо Пренџов, додека заменик ќе му биде Јован Јаулески.

На седница на Комисијата за прашања на изборите и именувањата во Собранието денеска на дневен ред се Утврдувањето Предлог – одлука за избор на претседатели, заменици на претседателите, членови и нивни заменици на собраниските комисии, разгледување на барање од поранешниот претседател Стево Пендаровски, за мирување на правото на пензија по престанување на функцијата и разгледувањето на барања за остварување на плата по престанок на функцијата пратеник во Собранието

Back to top button
Close