Уште еден Путин на руската политичка сцена

Внукот на рукиот претседател Владимир Путин, Роман Путин избран е за лидер на малата руска партија Народот против корупцијата.

Роман Путин (42) вчера е избран за лидер, само еден месец, откако се зачлени во партијата Народот против корупцијата.

Роман Путин, исто како и неговиот стрико, работеше за Руската безбедносна агенција ФСБ.
Тој најави дека партијата следната година ќе учествува на регионалните избори во септември слената година, но и на изборите за долниот дом на Парламентот, Државната дума.

Народот против корупцијата е формирана во 2014 година и има околу 4.000 членови.

Back to top button
Close