Успеавме да докажеме дека „Талир 2“ е корупциски предмет, вели обвинителката Ристоска

Случајот „Талир 2“ заврши со пресуда на судечкиот совет кој побара и конфискација на партиското седиште на ВМРО-ДПМНЕ и на друг имот на партијата низ земјава.

Обвинителката Ленче Ристоска за „Нова“ даде свој став околу целиот овој случај и финалната пресуда на истиот.

Во рамки на предметот „Талир 2“ беа обезбедени и презентирани голем број вербални и материјални докази со кои обвинителството успеа да ја докаже теоријата на случај и да го убеди судот дека се работи за корупциски предмет скриен зад бројни правни акти и процедури. Поради тоа задоволни сме што судот ги препозна коруптивните аспекти и донесе осудителната пресуда“, изјави обвинителката Ристоска за Нова.

 

Back to top button
Close