Уставен поведе постапка и го суспендира спорниот ДУП во Општина Карпош кој предвидува изградба на бензиска пумпа  

Уставниот суд на денешната седница одлучи да поведе постапка на Одлуката на Советот на Општина Карпош за Детапниот урбанистички план (ДУП) со кој се предвидува изградба на бензинска пумпа спроти базенот „Младост“.

Back to top button
Close