Утре прв „Јунски коњички турнир“

Во организација на клубот за коњички спорт Илинден од Скопје утре на скокалиштето што се наоѓа до полициската станица за службени кучиња во Маџари, ќе се одржи „Јунскиот коњички турнир“ и 2. коло од отвореното Државно првенство во прескокнување на пречки за 2021 година.

На програмата се четири натпревари во прескокнување на пречки во класи А, Б, Ц и Д со височина на пречките од 0,90 м до 1.10-1,20 м.

Натпреварите ќе почнат во 10 часот.

Back to top button
Close