Утврдени договорите што ќе бидат потпишани на заедничката седница со косовската влада во четврток

Владата на денешната седница ги утврди пакетот договори и меморандуми за соработка со Република Косово, кои што се предвидени да бидат потпишани на заедничката седница на двете влади.

Како што се наведува во соопштението од владината прес-служба, заедничката сецница на владите на Северна Македонија и Косово ќе се одржи во Скопје на 16 септември.

Back to top button
Close