Ванг: На Кина и на САД им требаат попозитивни пораки

– Шефот на кинеската дипломатија Ванг Ји денеска изјави дека односите помеѓу Кина и САД се соочуваат со најсериозните предизвици откако се воспоставени дипломатски односи и оти на двете држави и трабаат позитивни пораки.

–  Кина и САД би требало заеднички да ги истражат начините за мирен соживот, посочи Ванг.

Тој додаде дека се надева оти САД ќе изградат објективно разбирање за Кина и оти ќе формулираат порационална и попрагматична политика кон Пекинг.

Back to top button
Close