Велика Британија одобри употреба на вакцините на Оксфорд и на АстраЗенека

Британското регулаторно тело одобри потреба на вакцините против Ковид-19 на Универзитетот Оксфорд и на фармацевтската фирма АстраЗенека.

Генералниот директор на АстраЗенека, Паскал Сорио изјави дека денеска е важен ден за милиони луѓе во Велика Британија, кои ќе имаат пристап до новата вакцина.

– Се покажа дека е ефикасна, дека добро се поднесува, лесно се применува и АстраЗенека ја обезбедува без добивка, посочи Сорио.

Back to top button
Close