„Вијести“: Кривокапиќ вели дека составот на владата ќе биде до петок

Мандатарот за состав на новата црногорска Влада, Здравко Кривокапиќ рекол дека комплетниот состав на владата ќе биде познат до петок и оти ќе ги испочитува роковите за да достави предлог за состав и експозе до парламентот три дена пред седницата, пишува црногорскиот весник „Вијести“.

Според весникот, Кривокапиќ повторил дека во игра се по тројца кандидати за министер за одбрана и внатрешни работи.

„Вијести“ додава дека мандатарот не сакал да потврди дали лидерот на Граѓанското движење УРА, Дритан Абазовиќ сè уште е кандидат за министер за внатрешни работи, но, додава дека тој потврдил дека ќе биде потпретседател на владата.

– Неговата нова улога ќе биде да ги координира сите сектори на безбедносната структура. Постојат три дела, еден во рамките на Агенцијата за национална безбедност (АНБ), вториот во полициската управа и третиот во врска со Министерството за одбрана и военото разузнавање, рекол Кривокапиќ.

Back to top button
Close