(Видео) 29 возачи под дејство на алкохол на територија на СВР Штип – град Пробиштип

Во текот на изминатата вечер 11/12.06.2022 во периодот од 22.00 до 02.00 часот на територија на градот Пробиштип, од страна на Мобилната единица за безбедност на сообраќајот на патиштата спроведена е засилена акциска контрола за санкционирање на возачи кои управуваат возилa под дејство на алкохол. При контролата констатирани и законски санкционирани се 29 возачи кои управуваат моторни возила под дејство на алкохол.
За време на контролата биле санкционирани и 3 учесници кои управувале ПМВ пред да се стекнат со право за управување на моторно возило, 1 учесник во сообраќајот кој управувал патничко возило по истекот на важноста на сообраќајната дозвола.

 

 

Back to top button
Close