(ВИДЕО) 360° Какво ќе биде значењето на договорите со Грција и Бугарија за партиите на Албанците во преговорите за влада

Демократската унија за интеграција и коалицијата на Алијанса за Албанците и Алтернатива се двете групации кај етничките Албанци кои се очекува да добијат најмногу гласови.

Дали опозицијата ќе успее да ги симне интегративците од власт каде се непрекинато 12 години зависи меѓудругото и колку гласачите веруваат и се препознаваат во нивните програмски заложби. И едните и другите имаат ветувања фокусирани пред се кон Албанците во Северна Македонија, но и не само за нив.

Бујар Османи (ДУИ) и Арбен Таравари (АА-А) зборуваат на овие теми како и за тоа какво ќе биде значењето на договорите со Грција и со Бугарија во преговорите за составување влада по изборите.

Извор: 360 Степени

Back to top button
Close