(ВИДЕО) 360° Во МНР надеж дека ЕУ за десет дена ќе ја ревидира „белата листа“ и ќе ја крене рампата за македонските државјани

Во Министерството за надворешни работи се надеваат дека при следното ревидирање на листата на земји на чии државјани им е дозволен влез, Европската Унија ќе ја вброи и Северна Македонија на белиот список. Тоа би требало да се случи веќе за десетина дена.

На што се темели оптимизмот, особено што Грција ја затвори во меѓувреме границата за граѓаните на Србија?

Извор: 360 Степени

Back to top button
Close