(ВИДЕО) Амфилохије прв пат гласаше на изборите во Црна Гора

Митропололитот црногорски приморски Амфилохије утрово гласал на парламентарните избори во Црна Гора, пренесува Вјести.

Тој гласал околу 7 часот и 30 минути на бирачкото место библиотека Његош на Цетиње.

Амфилохије изјавил дека за прв пат излегува на парламентарни избори.

Во Црна Гора денеска се одржауваат паралментарни избори, петти од прогласувањето на независноста на земјата, а бирачките места се отворени од рано утрово во седум часот.

Back to top button
Close