(ВИДЕО) Ангелов од терен кај Старо Нагоричане: „Не се дише

Директорот на Центарот за управување со кризи, Стојанче Ангелов штотуку ги соопшти најновите детали од големиот пожар што избувна с.Руѓенце, Општина Старо Нагоричане. Toj извести дека засега немало изгорени куќи, а огнот бил стигнат до првите куќи во Белјаковце.

„Изгореа една стара напуштена куќа и една дрвена плевна. Авионите на ДЗС и хеликоптерот на МВР значително помогнаа“, изјави Ангелов.

На видеата испратени до медиумите може да се забележи дека пожарот се уште е активен, а хеликоптерот на полицијата прецизно дејствува. Се гаси од копно и од воздух. „Не се дише“, кажа првиот човек на ЦУК, додека ја качуваше угорнината од местото на настанот, додека ја проверуваше состојбата.

Back to top button
Close