(Видео) Артан Груби гласаше во живо, само на парламентраните избори

Вицепремиерот Артан Груби го емитуваше во живо неговото гласање. Тој со видео на Фејсбук покажа дека гласа само на претседателските избори. Во видеото јасно се гледа дека на членовите на комисијата им кажува дека ќе гласа на парламентарите избори, а потоа на снимката се гледа и дека става ливче само во кутијата за паралментари избори.

Видеото е објавено на неговиот Фејсбук профил.
https://www.facebook.com/ArtanGrubi

Според податоците на ДИК за излезноста до 11 часот се гледа дека во деловите од земјава со доминантно албанско населние има евидентно помал одзив на избирите за претседател. Во пресекот до 11 часот според податоците од ДИК, разликата беше повеќе од 21 илјада гласови на ниво на целата држава, но на избирачките места до доминантно албанско население, разликата е многу поголема.

Back to top button
Close