(Видео) Британски борци го молат премиерот Џонсон да организира размена со Русија

На руската телевизија се појавија видеа од двајца заробени британски борци, кои според едни информации биле доброволци, а според други платеници.

Шон Пинер и Ејден Аслин биле заробени во Украина, а на руската државна телевизија побараа од премиерот Борис Џонсон да договори размена со уапсениот олигарх и политичар Виктор Медведчук. За потсетување, Медведчук беше уапсен од Украинците минатата недела.

Не е јасно колку заробените Британци можеле слободно да зборуваат.

Back to top button
Close