ВИДЕО: Бугарите од Македонија на панихида за Мара Бунева во црквата Свети Димитрија во Скопје

Организирани од Фондацијата „Македонија“ македонските Бугари се собраа на панихида за револуционерката Мара Бунева во црквата Свети Димитрија во Скопје.

Претседателот на Фондацијата, Виктор Стојанов на социјалните мрежи објави дека стотина Бугарија ја поминале државната граница и се упатиле кон Скопје за да ѝ дадат почит на Бунева

-Обединети и организирани ние можеме да бидеме лидерите на Балканот. Јас сум заглавен на граница и не можам да ја поминам но среќен сум од тоа што го видов. Среќен сум што сме обединети, макар на еден ден за Мара, вели Стојанов.

 

Back to top button
Close