(ВИДЕО) Д-р Стојчев: Состојбата е многу тешка – мислам дека бројката нема да биде под 8.000 заболени

Ако земеме предвид дека бројката овој месец е удвоена за разлика од април, тогаш слободно може да речеме дека состојбата е многу тешка. Лежерно тргнавме и се соочуваме со овој проблем. Имаме голема бројка на заразен медицински кадар, изјави за Утрински брифинг, проф. д-р Сашо Стојчев – невропсихијатар.

-Јас не сум епидемиолог, но мислам дека на оваа двогрба камила не и го гледаме крајот на втората грбка. Мислам дека бројката нема да запре под 7-8000 илјади. Во ситуација сме да се бориме со невидлив непријател, а и СЗО е многу конфузна со дијаметрално спротивни ставови во ист ден, вели д-р Стојчев.

Back to top button
Close