ВИДЕО: Докторот Нешковски кој почина лани, постхумно добитник на плакетата „Св. Наум Охридски

Докторката Сузана Арбутина од Клиниката за пулмологија и алергологија даде осврт кон тоа кој бил Трајче Нешковски како лекар, пријател и човек.

Наместо говор, Арбутина подготви видео за Нешковски со кое преку фотографии, смс пораки и лични доживувања ги потсети оние кои го познаваа колку голем човек беше тој, а на останатите им овозможи да го запознаат.

Back to top button
Close