Видео: „Еве го Рамбо“ – Србите се подбиваат со косовските специјалци на границата

Не попуштаат тензиите на граничните премини меѓу Косово и Србија, каде се распоредени десетици возила на специјалните единици на косовската полиција. Според српските медиуми, меѓу специјалците има и снајперисти со големокалибарски пушки и тие стојат лице в лице со стотици Срби од северот на Косово, кои ги блокираат граничните премини во двете насоки.

На социјалните мрежи се појавија снимки на кои се гледа како Србите се потсмеваат со косовските специјалци, упатувајќи им погрдни зборови и пораки.

Во текот на денот, бројот на Срби на граничниот премин Јариње се зголемил во однос на минатите денови, пишуваат медиумите.

Back to top button
Close