(Видео) Граѓаните кои се простуваат од Марадона предизвикаа хаос во Буенос Ариесирес

Неколку илјади Аргентинци се собрале пред Претседателската палата во Буенос Аирес за да се простат од Диего Марадона.

Ковчегот со телото на Марадона е изложено за јавноста, прекриен со знамето и дресот на Аргентина со број 10.

Нетрпеливите луѓе во желба што побрзо да дојдат на ред  ја урнале заштитната ограда и се судриле со полицијата.

Аргенитина прогласи тридневна жалост за смртта на Марадона, па се очекува од него да се простат милион луѓе.

 

Back to top button
Close