(ВИДЕО) Груби: Мицкоски побара да се напаѓаме со ВМРО ДПМНЕ за да ни растат партиските рејтинзи

Вице-премиерот Артан Груби во денешната епизода на “МРЕЖА” објасни зошто ВМРО-ДПМНЕ го напаѓа ДУИ.

– Тоа беше на логика на ВМРО-ДПМНЕ и имаше барања постојано да се критикуваме едни со други затоа што ние какоалбанска партија критикуваме македонска партија која гради авторитет дека е силна кон Албанците, Турците, Србите со тоа им расте рејтингот.

Обратно Албанците не можат да ја смислат ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ го крева рејтингот кога ги напаѓа. Ова е нивна теза и го имаат повеќе луѓе кажано, да не кажувам лично кој кажал, вели Груби кој додава дека последно се сретнал со Александар Николовски и Мисајловски за законските решенија кои сега се прават, а тие чекаа да или не од нивниот лидер, немаше усштествена дебата за законите бидејќи не беа решени дали ќе блокираат и имаше услов да има предвремени избори ако ги усвојат законите.

Back to top button
Close