Видео: Избегната трагедија во Дебар Маало: По третпат се палат контејнери

Избегната трагедија во скопско Дебар маало каде по третпат се палат контејнери.

Овојпат палењето се случило среде бел ден, а прво пристигнала полицијата, а потоа и противпожарните возила. Пожарот беснеел околу 15-на минути, во близина на кружниот тек.

На кратко растојание од контејнерите имало и возило кое било зафатено, но било спечено да се случи катастрофа и истото да експлодира.

Дополнително во близина на пожарот има и неколку згради, како и детско игралиште. Во пожарот изгореле целосно четири контејнери, од кои едниот за рециклирање пластика.

Back to top button
Close