(ВИДЕО) Киднаперите го ослободија таткото на фудбалерот на Ливерпул – Луис Диаз


Луис Мануел Диаз, таткото на фудбалерот на Ливерпул – Луис Диаз е ослободен по драмата која се случуваше минативе денови, потврдија од Колумбиската фудбалска асоцијација.

„Колумбиската фудбалска федерација им се заблагодарува на Националната влада, воените сили и националната полиција, како и на сите институции и функционери кои го овозможија ослободувањето на Луис Мануел Диаз. Фудбалот како спорт симболизира талент, посветеност, тимска работа и унитарни човечки вредности. Во Колумбија фудбалот мора да продолжи да биде репер за забава, здрава конкуренција, единство и радост“ – соопштија од Колумбиската федерација.

Back to top button
Close