ВИДЕО: Неказнета остана журката во прилепски клуб, каде без маски и дистанца се пееше и пиеше

Забави во време на корона и рекорден број заразени за едно деноноќие се организираат и во Прилеп. Иако журките се забранети, организаторите за да привлечат посетители истите ги промовираат на социјалните мрежи, а потоа се објавуваат фотографии и од тоа како поминала забавата. Клубот „Калипсо“, вчера бил преполн, а забавата поминала со гужви, турканици, без маски, а ниту дистанца. Забавата била пријавена во Пазарниот инспекторат, но, додека да дојдат инспекторите, местото било испразнето. Од снимките по социјалните мрежи се гледа дека организаторот не внимавал ниту на бројноста на посетителите.

 

Back to top button
Close