Видео:Невреме со град предизвика штети кај земјоделските култури во Неготино


Невреме проследено со град попладнево предизвика штети кај земјоделските култури во општина Неготино.
Информацијата за МИА ја потврди раководителот во Подрачната единица на Агенцијата за поттикнување на рзвојот во земјоделството, Ѓорѓи Ајтов.
-Според првичните согледувања, има големи штети на одделни места. Теренските увиди ќе покажат детали за тоа на кои локации има оштетувања и во колкав процент, изјави Ајтов.

 

 

 

Back to top button
Close