Видео: Новинар кој е хит на интернет: Известуваше од Украина на шест различни јазици

Новинарот Филип Кроутер изминатите денови известуваше од Украина, пренесувајќи ги најновите тензични случувања од Источна Европа.

И не би било невообичаено неговото појавување пред телевизиските камери да не беше на дури шест јазици.

Имено, овој британско-германско-луксембуршки новинар е вистински полиглот, па течно зборува француски, шпански, португалски, англиски, германски и луксембургшки.

Кроутер ги смени микрофоните на медиумите за кои известуваше и стана хит на социјалните мрежи.

Погледнете како тоа изгледа во видеото.

Back to top button
Close