(ВИДЕО) Отворен експресниот пат Крупиште-Кочани, Ковачевски извозе сефте

Експресниот пат од Штип до Кочани конечно е целосно завршен и од денеска е пуштен во употреба.

Станува збор за отворање на делница од Крупиште до Кочани во должина од 13,7 километри, откако во 2020 беше пуштен делот од Штип до Кочани долг 14,3 километри. Со завршувањето на втората делница, вкупната вредност на оваа инвестиција е 46,5 милиони евра.

Back to top button
Close