(ВИДЕО) Ова не е само обичен грип. Се онесвестував од изнемоштеност. Чувајте се

“Уште има луѓе кои што не веруваат и кои убедуваат дека тоа е само еден обичен грип, но јас би рекла дека не е обичен грип. Бев многу изнемоштена, веднаш ми приклучија инфузија, ми земаа брис, а вечерта стигна позитивен резултат. Така почна моето лежење во болница, а за персоналот во болницата можам да кажам само пофални зборови.“ – вели Трајанка, пациентка која што го прележала Ковид – 19 вирусот.
Трајанка порачува да се почитуваат мерките за заштита – да се држи растојание, да се носи маска и да се одржува редовно хигиена.

Back to top button
Close