ВИДЕО: Петнаесетгодишник бил присебен и спасил многу животи во масакарот во „Крокус“

Петнаесетгодишно момче им помогна на речиси стотина луѓе да ја напуштат концертната сала „Крокус“ ​​кога се случи терористичкиот напад во близина на Москва.

Ученик од осмо одделение, по име Ислам, работел како гардеробер во концертната сала.

Кога почнало пукањето, тој успеал да ја задржи присебноста, брзо да си го пробие патот и да ги насочи испаничените луѓе кон излезот од зградатa.

 

Back to top button
Close