(ВИДЕО) Пратеничка се онесвести на вонредната седница на австрискиот парламент

Пратеничката на опозициската социјалдемократска партија на Австрија, Ева Марија Холцлајтнер, се онесвести на вонредната седница на австрискиот парламент за кризата на владата предизвикана од започнувањето на истрагата против поранешниот канцелар Себастијан Курц

.Колегите веднаш и притрчале на помош, и како што подоцна беше објавено, претставничката минала без последици.

Back to top button
Close