(ВИДЕО) Пратеник на ВМРО-ДПМНЕ упадна на прес-конференција на Заев во Штип и му постави три прашања

Иако не учествува на дополнителните избори за градоначалник на Штип, главната опозициска партија денеска „на готовс“ го дочека вклучувањето на лидерот на СДСМ во кампањата.

Иван Јорданов, пратеник на ВМРО-ДПМНЕ од Штип денескаупадна на настан во овој град, на кој присуствуваше премиерот Зоран Заев, кој само што почна да дава изјава за новинари.

На забелешка на Заев дека настанот е за новинари, Јорданов рече дека тој, како пратеник кој добил легтимитет и ги претставува граѓаните, има право да постави прашања.

Никој не реагираше, така што Јорданов ги постави три прашања, по што замина од местото на настанот не чекајќи одговори, а Заев забележа дека „ете и тоа е демократија“.

„Прво, со кој образ ветувате дека за 9 месеци ќе ги реализирате проектите што три и пол години не ги реализиравте? Второ, дали знаете дека во компанијата ‘Баргала’, која е во роднинска врска со вашиот кандидат, пред десетина дена има исплатено плата од две илјади денари на вработените? И последно прашање кој ви дал право да преговарате во име на македонскиот народ, да го продавате македонскиот јазик, македонската култура и македонскиот идентитет – се прашањата што Јорданов му ги постави на Заев.

 

Back to top button
Close